Stellen ondergaan een heel circus aan hormonen als er een baby bijkomt. De natuur heeft dat toch maar mooi geregeld. Sommige vrouwen willen een paar weken na de bevalling graag weer seks hebben, voor de meesten geldt dit echter niet. Wanneer je weer zin hebt en of je geniet van seks na de bevalling kan per vrouw, per bevalling verschillen. Na de eerste wil je misschien wel weer na een paar weken. Na de tweede lijk je de zin even helemaal kwijt te zijn. Help!

Want je partner wilt natuurlijk wel graag met jou. Misschien moet hij ook nog even bijkomen van de verschuiving van geliefde naar moeder in jou. Hij is geduldig en begripvol. Hij is ook moe en weet dat je lichaam herstel en rust nodig heeft. Meestal went het allemaal vanzelf en ontstaat er na een tijdje een nieuw evenwicht. Maar wat nou als jij echt helemaal niet moet denken aan wat voor seksuele handeling dan ook?

Allereerst, dat is heel normaal. Je lichaam en hormonen zijn helemaal afgesteld op het zorgen voor de nieuwe baby. Je borsten geven melk, tenzij je daar niet voor kiest of het kan om een andere reden niet. Bij ieder huiltje of kuchje van je baby wordt je wakker en je wilt het liefste je baby dichtbij houden.

Dus accepteren dat je je nu vooral moeder voelt is aardig voor jezelf zijn. Als je denkt aan seks, dan denk je misschien aan de manier waarop jullie het deden voor de zwangerschap en bevalling. En dat gaat nu juist even niet of je kan er geen zin voor maken omdat je moe, moe en nog eens moe bent.

Het helpt dan om je definitie van seks te verruimen en om veel aandacht te hebben voor sensualiteit en intimiteit. Vraag je af: welke aanraking vind ik wel prettig? Wat heb ik nodig om me verbonden te voelen? Soms is bijvoorbeeld over je rug geaaid worden al zo fijn. Vraag je man wat hij nodig heeft en wees creatief, maak er een spel van. Kom je er samen niet uit? Neem hier contact op. Ken je een stel dat ook een steuntje kan gebruiken bij het oppakken van hun seksleven? Deel deze blog met de knoppen hieronder.