De EFT methode

Emotionally Focused Therapy gaat over het herstellen van de verbinding tussen jullie. Dr Sue Johnson van het ‘Houd me Vast’ boek heeft deze succesvolle methode ontwikkeld die maar liefst 75-80% van de stellen helpt bij het verdiepen van de relatie, kortom voor het verkrijgen van meer plezier in je leven. Dr. Johnson gaat uit van de hechtingstheorie. Hechting is niet alleen van essentieel belang voor baby’s die opgroeien. In volwassen liefdesrelaties speelt een veilige hechting tussen partners een cruciale rol. Een veilige hechting maakt je relatie een veilige haven van waaruit je de uitdagingen in het leven samen beter aankan en vooral meer kan genieten samen.

EFIT

Alhoewel EFT ontwikkeld is voor stellen kan ik ook een individuele vorm daarvan aanbieden: EFIT.  Hoe we in onze jongste jaren hebben leren hechten aan onze ouder/verzorger is de blauwdruk die we meenemen in liefdesrelaties, vriendschappen en op het werk. Emotionally Focused Individual Therapy geeft jou de kans te begrijpen hoe je je voelt van binnen, hoe je omgaat met ‘de buitenwereld’ en deze interactie ten positieve te veranderen. Emoties zijn welkom in deze methode.  Zij geven de ingang en de heling die je nodig hebt. Dit kan intens zijn én geeft je uiteindelijk meer plezier in je leven.

Mindfulness

Mindfulness is een methode die je helpt uit je fight/flight/freeze naar een innerlijke toestand van acceptatie en compassie. Acceptatie en compassie kun je leren en ik help je daar graag bij. In gesprek met jou reik ik je oefeningen aan die bij je passen of die we zo aanpassen dat ze voor jou haast als vanzelf gaan. Het creëeren van meer rust, ruimte en mildheid in jezelf zal de kwaliteit in jouw leven enorm doen toenemen. Indien gewenst kan ik ook een 8-weekse training aanbieden in groepsverband.