Als relatietherapeut vind ik het een voorrecht om met Emotionally Focused Therapy te werken. Het geeft het stel en mij een routeboekje voor de ontdekkingsreis die ze samen maken naar meer verbinding met elkaar.
Stel, je wilt samen een nieuw leven opbouwen in het buitenland of in een andere provincie, waarom pak je dan niet je spullen en vertrekt gewoon? Naast dat een leven opbouwen in het buitenland allerlei praktische regelzaken met zich meebrengt, is het ook belangrijk om oog te hebben voor de emotionele kant en je relatie.
Het is logisch dat je je afvraagt of je relatie wel ‘buitenlandbestendig’ is. In deze tijd, waarin we allemaal soms worstelen met de maatregelen om Covid-19 te bestrijden, brengt deze vraag nog extra praktische problemen met zich mee.
EFT helpt je te ontdekken of je de verbinding voelt met je partner. In de therapie leer je de verbinding te herstellen zodat je samen het avontuur aandurft. Het helpt om te voelen waar de angel zit. De angel ligt vaak in je ervaringen uit het verleden. Ervaringen zoals als kind gepest zijn, aan je lot overgelaten worden of andere ingrijpende gebeurtenissen kunnen ervoor zorgen dat je in de toekomst er onbewust alles aan doet om niet meer in een situatie te komen waarin je deze angst, pijn en verdriet opnieuw ervaart. Begrijpen hoe je door onverwerkte emotionele gebeurtenissen wordt gestuurd en deze verwerken, maakt je blik op de toekomst vrij.
In EFT doe je het begrijpen en verwerken samen met je partner. Dat je samen, door de sessies, jullie negatieve interactie kan ombuigen naar een positieve interactie geeft zoveel meer geruststelling, optimisme, verbinding en vertrouwen. Samen kun je de wereld aan!
Wil jij ook op ontdekkingsreis met je partner om de verbinding te herstellen? Neem dan contact op. Ik heb momenteel geen wachtlijst. Bij mijn praktijk kun je gratis parkeren. Geschikt voor stellen uit Utrecht, Amsterdam, Den Haag, Gouda en omgeving.